Man met mes berooft vrouw van tas, wordt door politie neergeschoten

Badhoevedorp – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 01:45 uur op de Nieuwemeerdijk een 29-jarige man, zonder vast adres, aangehouden. De man had op de Nieuwemeerdijk een 66-jarige vrouw uit Badhoevedorp van haar tas beroofd. De vrouw reed daar in haar auto, toen de man uit de bosjes kwam en haar liet stoppen. Hij trok de deur open en beroofde haar onder bedreiging van een mes van haar tas. Zij weerde hem af en liep daarbij lichte steekwonden op aan haar hand en arm. De vrouw gaf gas, reed snel weg en belde verderop bij een tankstation de politie.

Toen agenten de man wilden aanhouden, liep hij met een mes in zijn handen op de agenten af. Ondanks diverse waarschuwingen bleef de man doorlopen en ook na het gebruik van pepperspray en het lossen van een waarschuwingsschot stopte de man niet. Vervolgens is er eenmaal op de benen van de verdachte geschoten. Ook dat hielp niet en pas na een tweede schot op de benen kon de verdachte overmeesterd worden.  Bij zijn aanhouding had de verdachte de tas van de vrouw nog in zijn bezit. De verdachte is is voor behandeling naar het VU ziekenhuis gebracht.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!