Twee gewonden bij ernstig ongeluk in Haarlem

Haarlem – Twee mannen zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Delftlaan (N208) in Haarlem. Rond 20:45 uur waren inzittenden van twee auto’s met elkaar aan het communiceren toen het mis ging. Een van de bestuurders verloor de macht over het stuur, knalde tegen een boom die in de berm staat, en kwam vervolgens op de rijbaan tot stilstand. De andere auto zou daarbij niet zijn geraakt.

Politie, brandweer, een drietal ambulances en het MMT uit Amsterdam kwamen ter plaatse. De traumahelikopter landde langs de Kleverlaan om de arts naar de plaats van het ongeval te brengen. De brandweer moest één van de mannen uit de auto bevrijden. Hij is met spoed overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De bestuurder van de auto is met schouderletsel naar het RKZ in Beverwijk gebracht.

De bestuurder van de auto wordt verdacht van het rijden onder invloed. Een arts zal bloed afnemen, waarmee zal worden onderzocht of, en hoeveel alcohol de bestuurder heeft genuttigd. Door het ongeluk was de weg afgesloten. Nadat de slachtoffers richting het ziekenhuis zijn vervoerd, heeft de VOA onderzoek gedaan naar het ongeluk. De VOA heeft zowel de sporen op het wegdek, als twee auto’s bestudeerd bij het onderzoek naar de toedracht.

Facebook Comments
error: Content is protected !!