Vissersboot gezonken in haven IJmuiden

IJmuiden – Een vissersboot is zaterdagnacht gezonken in de haven van IJmuiden. Rond 00:36 uur werd ontdekt dat de boot in de Haringhaven zonk. De bemanning probeerde met een eigen pomp het water weg te pompen, maar toen deze pomp werd uitgeschakeld en de dompelpomp van de brandweer werd geïnstalleerd, zonk de boot tot de ondiepe bodem. Door het kantelen nam de druk op de trossen toe, en bestond het gevaar dat de trossen zouden knappen
De machinekamer is ondergelopen en zelfs het dek stond onder water. Met een dompelpomp, waarmee de brandweer grote hoeveelheden water kan wegpompen, is getracht de vissersboot te ontdoen van het water. De brandweer was tot vroeg in de ochtend bezig met het leegpompen van de boot. Hierna zal het schip aan wal worden getild.
Facebook Comments Box
error: Content is protected !!