Motorrijder (31) overleden door ongeluk in Haarlem

Haarlem – Een 31-jarige Haarlemmer is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Groningenlaan in Haarlem. De man reed rond 19:30 uur met een motor tegen een bushokje, nabij de Frieslandlaan. Volgens getuigen haalde de motorrijder een auto met hoge snelheid rechts in, ter hoogte van de Vosbergentunnel.

Toen een andere automobilist uit de Frieslandlaan kwam en de Groningenlaan opdraaide, wilde de motorrijder daar ook rechts voorbij, maar moest uitwijken. Hij is de stoep op gereden en tegen het bushokje gebotst. Omstanders hebben direct hulp geboden. De hulpdiensten rukten massaal uit en het slachtoffer is gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De bestuurder van de afslaande auto, een 29-jarige Haarlemmer, is formeel als verdachte aangemerkt. Na verhoor is hij heengezonden. De Groningenlaan was tot ongeveer 22:00 uur afgesloten voor onderzoek.

Facebook Comments
error: Content is protected !!