Meerdere auto’s in brand gestoken in Amsterdam

Amsterdam– Zes auto’s zijn vannacht in brand gestoken in Amsterdam Oost. De politie startte een zoekactie naar de brandstichter, maar wist de dader niet te pakken.

De eerste auto ging rond middernacht in vlammen op in de James Wattstraat. Een kwartier later was het raak op de Linnaeusparkweg. Daarna stond een auto op het Linaeushof in brand en twee minuten later op de Fraunhoferstraat. Tien minuten later vloog de vijfde in brand op het Linnaeushof. Ook op de Middenweg stond een auto in brand.

Buurtbewoners werden wakker door alle sirenes. “Zes autobranden binnen het uur, brandweerauto’s rijden af en aan”, laat een van hen weten aan AT5. “Is er een pyromaan actief in Oost?” Bewoners van de Middenweg zouden de brandstichter hebben gefilmd. De politie liet agenten uit de hele stad naar het stadsdeel komen om te zoeken.

Tekst: NH Nieuws

 

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!