Alcoholcontrole rond laatste strandfeesten van dit jaar

Bloemendaal / Overveen /Zandvoort – De politie controleerde van zondagavond 22.40 uur tot 01.30 uur ’s nachts op de uitgaande routes: op de Zeeweg in Overveen en op de Boulevard Barnaart in Zandvoort.

In totaal werden binnen drie uur tijd 320 blaastesten afgenomen door de verkeerspolitie en 18 weggebruikers bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden. Tegen alle drankrijders werd proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen waren niet in staat c.q. weigerde een goede ademanalysetest af te leggen: bij hen werd een bloedproef afgenomen.

Vier van deze 18 drankrijders (waarvan 3 beginnend bestuurders) bleken zo ernstig onder invloed van alcohol, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde.

Daarnaast heeft de politie tijdens het horecatoezicht op het strand van Bloemendaal aan Zee maar liefst 5 lachgasverkopers bekeurd. Bij 4 van hen werden grote gasflessen gevuld met lachgas in beslag genomen. De verkopers vullen ballonnen met het gas en verkopen deze.

Ondanks dat het gebruiken van lachgas behoorlijk schadelijk voor de gezondheid is, is het nog niet wettelijk verboden en op de reguliere markt verkrijgbaar.

Wel is het in de Algemene Plaatselijke Verordening verboden om te venten zonder vergunning. Hiervoor hebben de verkopers dan ook een bekeuring ontvangen.

 

Facebook Comments
error: Content is protected !!