Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeluk op A9

Velsen-Zuid – Een man is zondagnacht aangehouden na een ongeluk op de A9 ter hoogte van Velsen-Zuid. Iets na twaalven raakte de bestuurder met zijn auto van de weg, vlak voor de afslag IJmuiden. Omdat het voertuig mogelijk in het water zou liggen, werden de hulpdiensten groots opgeroepen. Politie, brandweer, ambulances en een traumateam moesten zich naar de plek van het ongeval begeven.

Ter plaatse bleek het mee te vallen; de auto lag niet in het water want deze was afgeremd door de bossage. De man liep een lichte hoofdwond op en kon daaraan ter plekke worden behandeld. Een eerste blaastest gaf een indicatie dat de man mogelijk teveel alcohol heeft genuttigd. De politie heeft hem aangehouden en verder onderzoek op het politiebureau moet uitwijzen of zijn alcoholpromillage inderdaad te hoog is.

Een berger heeft het voertuig na enig tijd los weten te krijgen. Door de geramde paaltjes en bossage zat het voertuig aardig vast. De auto kan als verloren worden beschouwd.

 

Facebook Comments
error: Content is protected !!