Hulpdiensten redden man van CO-vergiftiging

Haarlem – Een man is zaterdagavond onwel geworden door een CO-vergiftiging in zijn woning aan de Westergracht. Rond 19:40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Op dat moment bevond zich nog iemand in de woning. Een agent was snel ter plaatse en ging in de woning op zoek naar het slachtoffer. Al snel kwam hij met een zuurstoftekort naar buiten. Hij is opgevangen in door het ambulancepersoneel en van zuurstof voorzien.

Vanwege het gevaar hebben agenten het pand niet meer betreden en de komst van de brandweer afgewacht. Brandweerlieden met adembescherming hebben op aanwijzing van de politie een man uit het pand kunnen halen. Aangezien de toedracht onbekend was en veel hulpdiensten ter plaatse waren, is de Westergracht tijdelijk afgezet geweest.

Nadat de man enige tijd in de ambulance is behandeld is hij weer bij zinnen gekomen. De gevaarlijke concentratie CO is veroorzaakt door een oude geiser. CO is een gevaarlijk gas omdat je het niet ruikt en men door het zuurstoftekort het bewustzijn kan verliezen.

Facebook Comments
error: Content is protected !!