Slooppand in Velsen-Noord uitgebrand

Velsen-Noord – Bij een pand aan de Bleyenhoevelaan in Velsen-Noord is brand uitgebroken. De brandweer is ter plaatse en spreekt over een zeer grote brand. De veiligheidsregio Kennemerland roept op om ramen en deuren gesloten te houden. Het vuur zorgt namelijk voor veel rookontwikkeling.

Het vuur woedt in De Schouw, een gebouw dat leegstaat. Het pand werd in 1967 gebouwd als cultureel centrum en zal binnenkort gesloopt worden. De eigenaren van het pand, Delta Onroerend Goed BV, wil op die plek woningen bouwen. Een aantal jaar geleden werd het gebouw gekraakt. Ook is De Schouw het voormalig congrescentrum van wat toen nog Hoogovens heette. Bewoners in en rond Velsen-Noord zijn op de hoogte gesteld van de brand en veiligheidsmaatregelen via een NL-alert.

Tekst: NHD

 

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!