Tieners aangehouden en wapens aangetroffen na bedreiging

Haarlem – De politie heeft zaterdagavond twee verdachten aangehouden naar aanleiding van een bedreiging nabij het Shell tankstation op de Leidsevaart in Haarlem. Rond 21:15 uur zouden twee tieners iemand hebben bedreigd met wapens. Een man die vroeg wat de jongens bij het tankstation deden, werd bedreigd met een scherp voorwerp, waarna de daders zijn gevlucht. De zoektocht verplaatst zich naar de Leidsebuurt waar agenten in kogelwerende vesten in de Oranjeboomstraat een eerste verdachte weten aan te houden.
Agenten deden onderzoek rond het Leidseplein, waar bewijsmateriaal is opgehaald bij een getuige, waarna met een surveillancehond in de omgeving is gezocht. Op een bankje op het speelpleintje trof de hond een groot mes aan. Tijdens het onderzoek bracht een man een (nep) vuurwapen met de fiets naar de agenten. Het wapen was even verderop in de Brouwersstraat gevonden. Ook dit wapen hebben agenten veiliggesteld. Later heeft de tweede verdachte zich gemeld op het politiebureau. De jongens zijn 14 en 15 jaar oud. Hun rol bij de bedreiging wordt onderzocht.
Facebook Comments Box
error: Content is protected !!