Vier aanhoudingen na Burgernetactie in Heemstede [fotoserie]

Heemstede – De politie heeft maandagmiddag vier verdachten aangehouden na een winkeldiefstal aan de Binnenweg in Heemstede. Rond 15:45 zouden de vier mannen de winkeldiefstal hebben gepleegd, waarna middels Burgernet is opgeroepen om uit te kijken naar de verdachten. Zij zouden zich lopend richting de Lanckhorstlaan hebben begeven. Door het verspreide signalement zag een alerte getuige de mannen, binnen 15 minuten na de melding lopen, en schakelde direct de politie in.

Agenten zijn met spoed naar de Zandvoortselaan gereden, alwaarde mannen liepen. De politie heeft ze staande gehouden en is na kort onderzoek overgegaan tot aanhouding. Een van de verdachten begon zich hevig te misdragen. Hij schold agenten uit en werkte fysiek tegen, waarop hij naar de grond is gewerkt. Gezien het aantal verdachten en de wederspannigheid zijn twee extra eenheden ter plaatse gekomen.

Alle verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek. Bij het fouilleren van de verdachten zijn een fles drank en een mes aangetroffen. De fles is in beslag genomen als bewijsmateriaal. Een agent raakte lichtgewond bij de aanhouding als gevolg van het verzet. De aanhoudingen, en het gepaard gaande geschreeuw, trokken veel bekijks.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!