Steekpartij na strandfeesten, vermoedelijke dader direct aangehouden [fotoserie+video]

Overveen – Na de strandfeesten aan de Zeeweg is zondagavond een 26-jarige jongen neergestoken. Rond 23:30 uur meldde hij zich bij een beveiliger met een steekwond. Kort daarvoor is hij in zijn maagstreek gestoken. Dit gebeurde enkele meters verderop. Het slachtoffer kon direct de vermoedelijke dader aanwijzen, waarop deze is aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Almere. Een traumateam kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. De traumahelikopter landde op het strand.

De politie was eerder op de Zeeweg richting Haarlem met een intensieve controle bezig. Agenten liepen in kogelwerende vesten en controleerden auto’s en inzittenden. Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er op het strandfeest een schot zou zijn gelost. Omdat de politie een signalement had, hielden zij voertuigen staande en zochten naar de verdachte. Hierdoor ontstond een enorme file. Omdat het slachtoffer snel weg moest en dit door het verkeersinfarct niet mogelijk was, is de jongen met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gedurende de hulpverlening was er nog een aanhouding vanwege het verstoren van de openbare orde. Een jongeman weigerde aan een bevel van een agent te voldoen. Na herhaaldelijke sommatie is de jongen aangehouden. Gedurende de avond zijn voor zover bekend ten minste zes aanhoudingen verricht. Dit was voor verschillende feiten. De strandfeesten van Bloemendaal aan Zee zijn berucht. Vorig jaar liep het ook ernstig uit de hand en moest de Mobiele Eenheid optreden. De rechter heeft een inperking op de strandfeesten, die eerder door de burgemeester was opgelegd, recent onrechtmatig verklaard, waardoor er weer veel feesten gegeven mogen worden.

Update: De politie heeft dinsdag 29 mei een 22-jarige Amsterdammer aangehouden voor een schietincident in Bloemendaal. De man moest door een arrestatieteam worden ingerekend. Het strandfeest liep behoorlijk uit de hand begin april. De politie moest met veel mensen en politiepaarden ingrijpen om de orde te herstellen. Bij een steekpartij die avond raakte een 26-jarige Amsterdammer ernstig gewond.

Naast de steekpartij werd er een schot gelost. Bij dat schietincident raakte niemand gewond. Na onderzoek van de recherche kon de 22-jarige Amsterdammer worden aangehouden. Voor de steekpartij werd eerder al een 24-jarige man uit Almere aangehouden.

 

Facebook Comments
error: Content is protected !!