Arrestatieteam ingezet na bedreiging en achtervolging [fotoserie+video]

Heemstede / Haarlem – Het arrestatieteam heeft vrijdagnacht een inval gedaan in een woning aan de Jan van Den Bergstraat in Heemstede. Rond 22:00 uur ’s avonds in die omgeving een bedreiging met een vuurwapen hebben plaatsgevonden. Volgens de melding zou bij het conflict tussen meerdere personen een vuurwapen en een mes zijn gezien. Na dit conflict zou een aantal van deze personen in een rode auto zijn weggereden.
Tijdens het aanrijden naar de Lindenlaan in Heemstede zag de politie de bewuste auto wegrijden. De bestuurder ging er bij het zien van de politie met hoge snelheid vandoor richting Haarlem. Hierop ontstond een achtervolging en uiteindelijk reed de bestuurder van de rode personenauto zich klem aan het Mierikshof in Schalkwijk. De twee inzittenden van de rode personenauto, mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Beverwijk en Haarlem, werden door de politie aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Meerdere betrokkenen zouden zich nog in een woning aan de Jan van Den Bergstraat ophouden. Gezien het gevaar van de situatie is het arrestatieteam opgeroepen om de verdachten aan te houden. In de woning werden vier personen aangehouden, een vrouw en drie mannen in de leeftijd van 39 t/m 55 jaar.
Bij de bedreiging zou mogelijk een schot zijn gelost. Omwonenden hoorden een harde knal en agenten zochten na de instap van het AT een kogelhuls.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!