Bestelbusje rijdt pand Telegraaf binnen

Amsterdam-  Een bestelbusje is vannacht het kantoorpand van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam binnengereden. Kort daarop vloog het busje in brand. De Telegraaf spreekt van een aanslag, ook de politie gaat uit van opzet.

De brandweer werd rond 04.00 uur gealarmeerd over de brand in het gebouw. De auto is bij de hoofdentree naar binnen geschoten. In de lobby van het gebouw woedde enige tijd een flinke brand. Die brand is inmiddels geblust.

Volgens de politie was alleen een beveiliger in het pand aanwezig. Hij kwam met de schrik vrij. Er zijn geen gewonden gevallen. “In principe is niemand op de redactie op dit tijdstip”, zegt plaatsvervangend Telegraaf-hoofdredacteur Wim Hoogland.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er vermoedelijk sprake is van opzet. Hoogland zegt nog geen idee te hebben wie er achter zit. Het busje zou met hoge snelheid op de pui zijn ingereden. De bestuurder van het busje is nog spoorloos.

Facebook Comments

Deel dit artikel via: