Man legt ‘verdacht object’ neer bij frietzaak in centrum Amsterdam

Amsterdam – De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad urenlang afgezet in de nacht van woensdag op donderdag na de vondst van een verdacht voorwerp.
De politie deed van middernacht tot 3.00 uur onderzoek naar het voorwerp. Een politiewoordvoerder kon geen uitsluitsel geven over wat het voorwerp precies is. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld.

Met name in de wijk Slotervaart in Amsterdam hebben de afgelopen dagen verschillende incidenten plaatsgevonden met beschietingen. Ook werden explosieven gevonden en ging één explosief woensdagnacht rond 1.50 uur af in de Johan Huizingalaan.

Een rechercheteam is nog volop aan het onderzoeken of er een verband bestaat tussen de incidenten. In Amsterdam-West is naar aanleiding van de incidenten met explosieven een mobiele politiepost neergezet.

Facebook Comments
error: Content is protected !!