Fotoserie: veel belangstelling voor steunbetuiging bedreigde Jos Wienen

Haarlem – Op de Grote Markt in Haarlem is zondagmiddag een grote manifestatie geweest, waarbij de aanwezigen hun steun betuigden aan burgemeester Jos Wienen. De Haarlemse burgemeester wordt bedreigd en woont daarom tijdelijk op een ander adres. Behalve minister Kasja Ollongren verscheen ook Wienen zelf bovenaan de trap van het stadhuis.
Jos Wienen noemde het ’hartverwarmend’ dat Haarlem hem zo een hart onder de riem staken. ,,Ik ben trots op ons mooie Haarlem, en de Haarlemmers! Bedankt.’’ Ook minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken sprak: ,,Handen af van Jos Wienen. De bedreiging is zo ernstig dat hij moest onderduiken. Onaanvaardbaar!”
Verdachte man met hamer
De politie heeft tijdens de manifestatie op de Grote Markt in Haarlem een man met een hamer uit het publiek gehaald.
De gegevens van de man zijn gecontroleerd door de politie. Ook moest de man de inhoud van zijn rugtas laten zien.
Het gebeurde tijdens de manifestatie op de Grote Markt. Mensen kwamen daar bij elkaar om hun stem te laten horen tegen de bedreigingen aan het adres van de burgemeester Jos Wienen van Haarlem.
De man is niet meegenomen door de politie.
Facebook Comments
error: Content is protected !!