Veel rook door brandende noodaggregaat in Haarlem

Haarlem – Bij een noodaggregaat aan de Phoenixstraat is zondagnacht brand uitgebroken. De wijk zat daarom tijdelijk zonder stroom. Een deel van de wijk had na de ingrijpen netbeheerder Liander nog steeds geen stroom. De brand werd even na 05:00 uur ontdekt.


Onder andere de schoonmaakster van sportschool Kenamju werd verrast door de stroomuitval. Ook het busverkeer ondervond hinder omdat de Parklaan is afgesloten. Een paar minuten voor de brand werd een harde klap gehoord. 

Mederwerkers van Liander moest eerst ter plaatse komen om de stroomtoevoer afsluiten, alvorens de brandweer kon overgaan tot bluswerkzaamheden. De container heeft een lange tijd fel gerookt. Na twee uur kon de brandweer beginnen met blussen.  

Opvallend is dat de autobrand eerder in de nacht ook al bij netbeheerder Liander plaatsvond.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!