Drie Roemeense vermeende inbrekers aangehouden na plassen in voortuin

Santpoort / Haarlem – Drie Roemeense vrouwen zijn vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van medeplegen van een poging tot woninginbraak. Rond kwart voor twee is waarschijnlijk getracht in te breken bij een woning in Santpoort. Alerte buurtbewoners hebben de betrokken vrouwen achtervolgd en de politie ingeschakeld.

Dit item is tot stand gekomen via een tipgever. Ziet u ook veel politie of hoort u een politiehelikopter? Laat het weten!


De inbraak is op een vernuftige manier opgezet. De vrouwen plassen in de tuin van een huis waar de inbrekers willen toeslaan. Als de bewoners naar buiten komen om hen aan te spreken, glippen mannen aan een andere zijde het huis in.  De slachtoffers worden op dat moment afgeleid door de dames die in een voortuin plassen, dus kunnen de mannen ongestoord hun slag slaan. Het is onduidelijk of er ook nu mensen in de woning zijn geweest.

https://www.facebook.com/NieuwsFoto.nu/posts/1941663899262971
Like ook de Facebookpagina!


De buurtbewoners zijn de dames gevolgd tot Haarlem terwijl zij contact hielden met de politie. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was, keek ter ondersteuning mee. De bestuurster kreeg op de Westelijke Randweg ter hoogte van de Zijlweg een stopteken van de politie, waaraan zij direct voldeden. Alle drie de dames zijn aangehouden voor nader onderzoek.

Facebook Comments
error: Content is protected !!