Uitslaande brand bij autobedrijf in Westpoort Amsterdam

Amsterdam – Bij een autobedrijf in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is rond 00:30 uur een grote brand uitgebroken. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Gezien de rookoverlast is ook een snelheidsbeperking op de A5 ingesteld.

Bij de brand waren veel luide knallen te horen. Tevens schoten er CO2 patronen weg door de hitte.


Het gaat om een bedrijf aan de Bolstoen. In de loods waar de brand woedt zouden auto’s staan opgeslagen. Ook zou er een frisdrankbedrijf in het pand gevestigd zijn. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn opgeroepen om te assisteren. De loods stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie en was dus niet meer te redden. Brandweerlieden hebben voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar naastgelegen panden.


Een persoon is vanwege rookinhalatie nagekeken door ambulancepersoneel. Vanwege de rook worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te zetten.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!