Brutale plofkraak Lambertus Zijlplein Amsterdam

Amsterdam – Zaterdagavond 2 februari rond 22.30 uur vond een plofkraak plaats op een geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-West.

Twee mannen in het donker gekleed veroorzaakten een explosie bij de geldautomaat en vluchtten vervolgens op een scooter in de richting van de Sam van Houtenstraat. Het opmerkelijke is dat deze kraak plaatsvond op een tijdstip dat er nog veel mensen op straat waren. Gelukkig raakte niemand gewond. De explosie veroorzaakte wel veel materiele schade.

De politie sloot een groot gedeelte van het Lambertus Zijlplein af. Diverse politie-eenheden stelden direct een onderzoek in, hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De explosievenexpert van de EOD stelde vast dat er geen verder explosiegevaar was.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!