Zwemmer gaat kopje onder; gered door omstander

Haarlem – Een omstander heeft maandagmiddag een onwel geraakte zwemmer gered. Even voor half zes werden de hulpdiensten gealarmeerd dat er een zwemmer in nood was geraakt aan de Schotersingel. De alerte omstander heeft de man van 24 à 25 jaar oud uit het water gehaald. Getuigen zagen de man kopje onder gaan terwijl zijn armen boven water spartelden. Brandweermannen hebben de man beademd in afwachting van de ambulance. Omdat het zonnig weer was en veel mensen aan de Schotersingel recreëren, waren er veel getuigen. Waaronder ook kinderen.

Na de eerste zorg ter plaatse bleek verdere behandeling in het ziekenhuis niet nodig. Tijdens het incident was er een landelijke storing bij 112. De melders hebben een bekende gebeld die bij de ambulancedienst werkt, die vervolgens de meldkamer heeft ingelicht. De politie gaat de omstander die de man uit het water heeft gehaald, passend bedanken. 

Facebook Comments
error: Content is protected !!