Persoon overleden bij uitslaande flatbrand Haarlem

Haarlem – In een flatwoning aan de Rudolf Steinerstraat is woensdagavond brand uitgebroken na een explosie. Om 22:50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten sloegen de vlammen al uit de woning op de tweede verdieping. 48 woningen in de flat zijn ontruimd. Rond 23:50 uur was het sein Brandmeester gegeven.

Aan het begin van de nacht is er nog geen slachtoffer in de woning aangetroffen, maar later meldt de veiligheidsregio toch dat er na onderzoek een stoffelijk overschot is aangetroffen in de woning. De politie doet onderzoek naar de zaak. Na de brand werd een man onwel; hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De ontruimde bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen buurtcentrum. Onderzocht wordt of een deel van de bewoners vannacht weer naar huis kan. Waarschijnlijk moeten bewoners van acht tot negen woningen de nacht elders doorbrengen.

Over de oorzaak kan nog weinig worden gezegd. Er is een explosie gehoord en mogelijk zou deze veroorzaakt zijn door gas. De schade aan de flat is groot. Tot de bovenste etage zijn woningen zwartgeblakerd. Burgemeester Jos Wienen is naar de plek van de brand gekomen om zich te laten informeren over de huidige stand van zaken. 

Later is in de Rudolf Steinerstraat een man aangehouden. De politie kon vannacht nog niet zeggen waarom de man is aagehouden.

Update 03:45 uur: in de woning is het stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet onderzoek naar het overlijden van de persoon.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!