Drie aanhoudingen in Haarlem na achtervolging vanuit Heemstede [Fotoserie]

Heemstede / Haarlem – Agenten hebben vanmiddag drie personen aangehouden in Haarlem, nadat die in Heemstede op de vlucht waren geslagen in hun auto. Via Burgernet wordt opgeroepen om nog uit te kijken naar één verdachte: een vrouw met een zwarte bontmuts.

Volgens een politiewoordvoerder viel het viertal in Heemstede op vanwege ‘verdacht gedrag’. “De politie werd gebeld en dus zijn we op de melding afgegaan.”

Bij aankomst bleek dat het groepje niet bereid was om te praten. Ze gingen er in hun auto vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette. Kilometers verderop, op de IJsbaanlaan in Haarlem, kwam het voertuig met de verdachten tot stilstand. Drie verdachten hebben zich verspreid, maar zijn aangehouden. Een agent moest poort doormidden trappen om een verdachte een te houden.

“We hebben toen drie personen aangehouden, maar van één ontbreekt nog elk spoor”, aldus de politie. “We zijn nu op zoek naar die vrouw. Ook de helikopter zoekt mee.”

Via Burgernet wordt gevraagd om uit te kijken naar de laatste verdachte. Het zou gaan om een getinte vrouw met een bril. Ze droeg een zwarte bontmuts, een grijze jas tot over haar knieën en een zwarte broek.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Een surveillancehond en speurhond hebben in de omgeving gezocht, waarna sporen zijn veiliggesteld. Ook is de Forensische Opsporing ter plaatse gekomen voor onderzoek.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!