Paarden overleden bij stalbrand in Halfweg

Halfweg – Bij een paardenstal aan de Batterijweg is dinsdagnacht brand uitgebroken. Volgens de politie zijn daarbij ten minste twee paarden omgekomen. Even voor 01:00 uur brak de brand uit. Vanaf de snelweg (A200) waren de vlammen en rook goed waarneembaar.

Na de eerste blusinzet waren de vlammen snel weg, maar de brandweer had moeite de brand goed te bestrijden. Door het vele hooi en het hout duurde het tot zeker 02:00 uur tot de brand geblust was. 
Meerdere paarden zijn levend uit de stallen gehaald. Een dierenarts is ter plaatse gekomen om een aantal paarden te verzorgen. Een van de paarden is na ruim een uur uit de stal gehaald. De twee overleden paarden lagen nog in de stal.

Niemand raakte  gewond. De schade aan de stallen is groot. Omdat de oorzaak onduidelijk is gaat de politie de oorzaak van de brand onderzoeken.

Facebook Comments
error: Content is protected !!