Toch weer poging plofkraak in Amsterdam

Amsterdam – Bij een geldautomaat op Plein ’40-’45 in de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer in stadsdeel Nieuw-West is vannacht een explosief aangetroffen.

De politie kreeg rond 3.00 uur een melding dat er bij de ING-geldautomaat op het plein een explosief was geplaatst. Behalve het Team Explosieven Verkenning werd daarop ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) naar het plein gestuurd. 

Inmiddels is bekend dat het een onontploft explosief betreft. Het plein is afgezet, en de Explosievendienst doet onderzoek. 

Volgens de politie is het explosief aangebracht door twee mannen tussen de 18 en 23 jaar, die waarschijnlijk zijn gestoord bij het plaatsen van het explosief. Ze zijn weggereden op een donkere scooter van het type Vespa Sprint. Beiden zijn ongeveer 1,80 meter lang en droegen zwarte kleding met een opvallende witte streep. Ook hadden ze een grote zwarte tas bij zich. 

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt gevraagd alsnog contact op te nemen.  

Facebook Comments
error: Content is protected !!