Auto te water langs A5 Hoofddorp, inzittende vlucht

Hoofddorp – Een auto met meerdere inzittenden is dinsdagmorgen te water geraakt langs de A5. Rond 05:45 uur ging het fout, vlak na de toerit vanaf de A4. Meerdere hulpdiensten waaronder twee duikteams van de brandweer en het Amsterdamse traumateam zijn opgeroepen. Persvoorlichter Menno Hartenberg bevestigt dat één mannelijke inzittende zelf uit het voertuig kon komen, maar dat hij verklaarde dat er nog een persoon in de auto zat. Deze is er vandoor gegaan.

De politie was nog dringend op zoek naar de andere inzittende. Deze zou zich mogelijk onder een vangrail langs de A5 hebben verstopt. De politiehelikopter steeg op vanaf Schiphol en bood ondersteuning vanuit de lucht. Tot dusver is de persoon niet aangetroffen. Waarom de inzittende er vandoor ging is onbekend.

De man die zelfstandig uit het voertuig kon komen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar is overgedragen aan de politie. Op het bureau zal de zaak worden onderzocht.

De toerit vanaf de A4 naar de A5 en twee rijstroken op de A5 waren in verband met de hulpverlening en de afhandeling van het ongeluk afgesloten. Een berger heeft het voertuig uit het water getakeld.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!