Busje te water langs Leidsevaart Heemstede

Heemstede – Langs de Leidsevaartweg in Heemstede is zaterdagmorgen een bestelbus te water geraakt. Rond half tien ’s morgens (09:30 uur) raakte het voertuig te water. Volgens getuigen reed de bestuurder met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur over de vaart vanaf Heemstede richting Vogelenzang toen hij plotseling naar links stuurde.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Middel Waterongeval. Brandweer, twee ambulances en een traumateam zijn ter plaatse gekomen. De bestuurder wist zelfstandig uit het voertuig te komen. Omstanders zijn te water gegaan om hulp te bieden. Geen van hen raakte gewond.

Omdat de man telkens terug wilde naar het voertuig is hij door agenten geboeid en in bedwang gehouden. Duikers van de brandweer hebben in het water rond het voertuig gezocht, maar geen andere personen meer aangetroffen.

De bestuurder is later gekalmeerd en (zonder handboeien) naar het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid vervoerd. Een berger komt ter plaatse om de bus uit de vaart te takelen.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!