Weginspecteur op de kop op A9, ook automobilist over de kop op A22

Velsen-Zuid – De snelweg A9 is vanavond afgesloten bij Velsen-Zuid na een éénzijdig ongeluk met een pick-up truck van Rijkswaterstaat. De auto sloeg rond 22:50 uur over de kop. De bestuurder was nog aanspreekbaar. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk is het ongeluk veroorzaakt door aquaplaning.

Het wegdeel vanaf het Rottepolderplein richting Alkmaar is afgesloten voor onderzoek. Het verkeer is via de calamiteitenboog weggeloodst. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan. Het onderzoek heeft tot zeker 02:30 uur geduurd.

IJmuiden:

Een half uur eerder op de avond, rond 22.30 uur, was er verderop ook al een ongeluk. Op de A22 bij IJmuiden raakte een auto van de weg. De auto reed van de afrit en kwam onder het talud tot stilstand.

Ook deze bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk was de medewerker van Rijkswaterstaat onderweg was naar dit ongeluk.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!