Demonstratie in IJmuiden vroegtijdig beëindigd

IJmuiden – Actiegroep ‘Defend IJmuiden’ heeft zaterdagavond gedemonstreerd op plein ’40-’45. Rond 20:00 uur kwamen de demonstranten via de Noostraat het plein oplopen. Vooraf heeft de burgemeester als voorwaarde gesteld dat de 1,5 meter regel in acht moet worden genomen en geen vuurwerk zou worden afgestoken. De politie, waaronder de Mobiele Eenheid, stond al paraat.

Na ongeveer 15 minuten hielden de demonstranten nog steeds geen afstand tot elkaar. Ze stonden vrijwel allemaal zij aan zij. Ook werd toch vuurwerk afgetoken. Op last van de gemeente heeft de politie de demonstratie ontbonden. Daarna trok de groep over de Lange Nieuwstraat richting de Hema.

Ter hoogte van de Velserduinweg stopte de groep. Toen de Mobiele Eenheid klaar stond om de demonstratie te beëindigen, koos de groep eieren voor hun geld. De groep gaf zelf aan naar huis te gaan. De aanwezigen zijn rustig uit elkaar gedreven, waarna de rust wederkeerde. De Mobiele Eenheid kon kort daarna vertrekken.

Voor zover bekend is er niemand aangehouden.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!