Schaatser zakt door ijs op Mooie Nel, politie ontruimt grote wateren

Haarlem – Een schaatser is zondagmiddag door het ijs gezakt op de Mooie Nel in Haarlem. Rond 16.00 uur ging het fout nabij de jachthaven. Meerdere hulpdiensten waaronder duikers van de brandweer en een traumateam kwamen ter plaatse.

De schaatser was nadat hij door het ijs was gezakt niet meer zelf in staat om uit het wak te klimmen en kwam steeds verder in de problemen. Een aantal omstanders zag hoe de man onder water dreigde te verdwijnen en schoot hem te hulp. Met gevaar voor eigen leven slaagden ze er gezamenlijk in om de man uit het wak te trekken en hem van de verdrinkingsdood te redden.

DE man werd naar de nabijgelegen kant van een eilandje gebracht. Een duiker van de brandweer heeft de man vervolgens. met een bootje naar een steiger gebracht. De schaatser was nog aanspreekbaar, maar is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie maakt de man het naar omstandigheden goed.

Omdat het ijs op veel plekken niet meer betrouwbaar is, zijn politie en handhaving begonnen met het ontruimen van grote wateren zoals de Veerplas, Molenplas en het Spaarne.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!