Politieauto zwaar beschadigd bij achtervolging

Haarlem – Een automobilist is dinsdagavond aangehouden na een achtervolging vanuit Santpoort naar Haarlem. De politie kreeg een melding van een verdachte situatie op een parkeerplaats naast de Vlietweg. Toen agenten de bestuurder wilde controleren, ging hij er vandoor. Daarbij negeerde hij het stopteken dat werd getoond middels het transparant.

De achtervolging duurde niet lang. Vanaf Santpoort reed de automobilist richting het centrum van Haarlem. Vlak voor de Nachtegaalstraat is de achtervolging geëindigd. Toen agenten de auto wilden inhalen, stuurde de vluchtende automobilist zijn auto over de berm naar het fietspad. Daar is de auto klemgereden door een politiewagen.

De bestuurder, en tevens enige inzittende, is aangehouden. Beide auto’s raakten daarbij zwaar beschadigd. De voertuigen zijn weggesleept door een berger. Waarom de automobilist er vandoor ging, wordt onderzocht.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!