Twee aanhoudingen na autokraak Heemstede, politiehelikopter ingezet

Heemstede – De politie heeft afgelopen nacht twee aanhoudingen verricht na een autokraak op de Jacob van Ruysdaellaan in Heemstede. Rond 03:30 uur hoorde een getuige geluid bij een auto, waarna ze twee schimmen zag wegrennen. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht geassisteerd bij de zoekslag. Ook een hondengeleider heeft op de grond gezocht naar de daders. Een geparkeerde auto was opengemaakt. Het is nog onbekend of er goederen zijn ontvreemd.

De eerste aanhouding is behaald door inzet van de politehelikopter. Toen de zoekslag bijna ten einde was, nam een motorrijder een tactische positie in. Kort daarna kwam de tweede verdachte door de wijk gelopen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Omdat werd vermoed dat de tweede verdachte zich enige tijd in de omgeving heeft opgehouden, is voor een tweede keer met een surveillancehond gezocht. Daarop zijn goederen, waaronder inbrekerswerktuigen aangetroffen in een tuin in de Meindert Hobbemastraat.

De forensische opsporing zal sporenonderzoek verricht op de auto.

Facebook Comments Box
error: Content is protected !!