Arrestatieteam HaarlemTips

Regelmatig krijgen persfotografen de vraag hoe zo snel op de plaats van het incident komen. Wel, dat ligt lastiger dan het lijkt. In de ideale situatie krijgt de pers een persalarm van de politie. Voor bepaalde incidenten moet de centralist een bericht versturen naar de pager van de fotograaf. Zo’n pager is overigens gewoon vrij te koop en de meldingen zijn af te lezen op P2000.

Echter, de gemaakte afspraken worden regelmatig niet nagekomen, dus zijn wij sterk afhankelijk van andere informatiebronnen. Denk hierbij aan sociale media, Burgernet, Burgerharthulp en tips van getuigen. Met de versleuteling van P2000 zal het nog lastiger worden om op tijd bij nieuws te komen om dit te verslaan, des te belangrijker bent u als tipgever. Mocht u daarom een arrestatieteam of veel politie in de buurt zien, laat het vooral weten. Ik ben bereikbaar via Twitter, Facebook, Telegram en op 06-29 56 20 02

Gebruik beelden

Met regelmaat ontvang ik verzoeken voor het gebruik van beeld. Dit kan zijn voor commerciële doeleinden, omdat men mijn beelden heeft gezien in andere media, maar dit kan ook zijn van betrokkenen die graag foto’s ontvangen voor de verzekering. Mocht u geen tip hebben, maar om een andere reden contact zoeken, mail dan naar info@nieuwsfoto.nl of bel bij spoed het eerder genoemde nummer.

error: Content is protected !!